Fri fragt ved køb over 350 DKK LÆS MERE
Manuka Honning er en speciel form for honning som er fuld af gode næringsstoffer og antioxidanter, og som promoverer et godt helbred.
Indhold: 250 g Manuka Honning med et Methylglyoxal (MGO) niveau på minimum 263+
Manuka honning er et vaskeægte mirakelmiddel der bliver lavet af nektar fra det lokale Manuka træ (Leptospermum scoparium), som udelukkende vokser i New Zealand. Bierne samler nektaren hvorefter den bliver til den velkendte honning.
Da honningen har en lang række gode egenskaber, er den derfor også yderst eftertragtet. Det er en særlig form for honning som er fuld af gode næringsstoffer og antioxidanter. Mængden af Manuka honning er begrænset. Det skyldes især, at honningen kun produceres i New Zealand, men også fordi træet kun blomstrer fire uger om året.
Manuka honning har en rig, cremet og glat smag, samt en ren eftersmag med noter af karamel. Nyd den direkte fra glasset, som den er eller på brød, og generelt i madlavning. Manuka honning tåler i modsætning til almindelig honning opvarmning, og er velegnet i te og andre varme drikke.
Indhold: 250 g Manuka Honning 263+ MGO
Anvendelse: Manuka honning kan bruges på et hav af forskellige måder. Du kan bl.a. spise det direkte fra glasset, som den er eller på brød, og generelt i madlavning. Du kan med fordel blande lidt Manuka honning i en kop varm te, da denne type honning ikke mister den antibakterielle virkning ved opvarmning, som den almindelige honning gør.
Opbevaring: Opbevares i tætlukket emballage, tørt ved stuetemperatur og beskyttet mod sol.
Kan også opbevares i køleskab, dog bliver honningen mere fast i konsistensen.
Advarsler og forsigtighedsregler: Produktet bør ikke gives til børn under 12 måneder.
Oprindelsesland: New Zealand
Ingredienser: Manuka Honning - garanteret at indeholde mindst 263mg/kg af det naturlige stof Methylglyoxal (MGO). Al vores Manuka honning er certificeret af et akkrediteret laboratorium og i overensstemmelse med den newzealandske regerings Manuka standard.
Næringsdeklaration (indhold pr. 100 g):
Energi | 1400 KJ / 335 kcal |
Fedt | 0,2 g |
- heraf mættede fedtsyrer | 0,1 g |
Kulhydrat | 81,9 g |
- heraf sukkerarter | 70,9 g |
Protein | 0,2 g |
Salt | 0 g |
Vi har kendt til bihonning igennem mange tusinde år, og vi mennesker har med glæde og begejstring både produceret og fortæret det. Honning er blevet tillagt mange beroligende og sundhedsfremmende egenskaber.
Manuka honning fra New Zealand har helt fortjent været i særligt de seneste år, hvor honningen er blevet anerkendt for dens antimikrobielle potentiale. Det var forskere fra Dresden University, der i 2006 afslørede, at det aktive komponent i Manuka honning, Methylglyoxal, havde en stærk antimikrobiel virkning. Dette stof findes i særlig grad i Manuka honning, og det er det, der virker såvel antibakterielt, antiviralt, antioxidant og antiinflammatorisk hos os mennesker. I dag anvendes Manuka honning verden over på hospitaler til behandling af resistente bakterier, der udgør et stærkt stigende helbredsproblem.
Det er en helt særlig honning, som altså stammer fra Manuka træet som udelukkende vokser i New Zealand. Honningen er faktisk den eneste naturlige fødevare som indeholder Methylglyoxal (MGO), som dannes naturligt i nektaren fra Manuka buskens blomster. Mængden af Manuka honning i verden er begrænset. Det skyldes især, at honningen kun produceres i New Zealand, men også fordi træet kun blomster i fire uger om året. Manuka honning fra New Zealand bærer en mærkning af enten MGO ratings eller UMF ratings. Begge er kvalificerede mærkninger der garanterer for den ægte varer, og viser i hvor høj grad honningen er antibakteriel.
Jeg er personlig fan råvare som smager godt, men som også er gode for vores kroppe. Der er ingen tvivl om, at honning er et vidundermiddel til mange ting. Og er det en manuka honning, så bliver det ikke meget bedre. Jeg tager en teske hver morgen med mine vitaminer, og er super glad for alle de egenskaber den har. Desuden giver jeg også min datter af honningen.
Derudover bruger jeg den i madlavningen og i desserter, og jeg serverer den ofte for mine gæster.
Så 5 ud af 5 stjerner herfra.