Fri fragt ved køb over 350 DKK LÆS MERE
Manuka Honning - En speciel honning fra New Zealand
Vi har kendt til bihonning igennem mange tusinde år, og vi mennesker har med glæde og begejstring både produceret og fortæret det. Honning er blevet tillagt mange beroligende og sundhedsfremmende egenskaber.
Manuka Honning er en speciel form for honning som er fuld af gode næringsstoffer og antioxidanter, og som promoverer et godt helbred og sundt velvære. Honningen er et vaskeægte mirakelmiddel der bliver lavet af nektar fra det lokale Manuka træ (Leptospermum scoparium), som udelukkende vokser i New Zealand. Bierne samler nektaren, hvorefter den bliver til den velkendte honning.
Hvad er Manuka Honning?
Manuka honning er en særlig honning fra New Zealand, der er lavet på pollen fra Manua busken. Den findes også enkelte få steder i Australien. Manuka honning er beriget med et højt indhold af MGO (Methylglyoxal). Honningen er faktisk den eneste naturlige fødevare som indeholder MGO, som dannes naturligt i nektaren fra Manuka buskens blomster.
Manuka honning fra New Zealand har helt fortjent været i særligt de seneste år, hvor honningen er blevet anerkendt for dens antimikrobielle potentiale. Det var forskere fra Dresden University, der i 2006 afslørede, at det aktive komponent i Manuka honning, Methylglyoxal, havde en stærk antimikrobiel virkning. Dette stof findes i særlig grad i Manuka honning, og det er det, der virker såvel antibakterielt, antiviralt, antioxidant og antiinflammatorisk hos os mennesker.
Mængden af Manuka honning er begrænset. Det skyldes især, at honningen kun produceres i New Zealand, men også fordi træet kun blomstrer fire uger om året. Da honningen har en lang række gode egenskaber, er den derfor også yderst eftertragtet.
Hvilken Manuka Honning burde jeg vælge?
Du kan finde Manuka honning med forskellige niveauer af MGO, alt efter hvad du har behov for. Jo større koncentration af MGO er i honningen, desto mere antibakteriel er honningen.
Vores 514+ MGO og 800+ MGO er de mest effektive i brug, og skal du eksempelvis bruge din honning til sygdomsbekæmpelse, kan det derfor godt være fornuftigt at vælge en af de honninger med meget MGO i. Det anbefales, at du kun bruger disse to honninger i moderate mængder.
Påtænker du at indtage Manuka honning for at forebygge diverse sygdomme, kan du nøjes med en udgave med en mindre koncentration. Indtager du honningen dagligt, og fejler du ikke noget i forvejen, vil du med stor sandsynlighed kunne nøjes med en MGO 83+ eller MGO 263+ Manuka honning til hverdagsbrug.
Hvad er forskellen på almindelig honning og Manuka honning?
Manuka honning er meget mere end bare almindelig honning. Det er honningens høje indhold af Methylglyoxal (MGO), der adskiller Manuka honning fra andre typer honning. MGO findes egentlig i alle typer honning, men dog kun i små koncentrationer, hvor Manuka honning har et væsentligt højere indhold af MGO. Sammenlignet med andre typer honning, der normalt indeholder op til 5,4 mg/kg, så indeholder Manuka honning langt større mængder – op til 835 mg/kg. I dag anvendes Manuka honning verden over på hospitaler til behandling af resistente bakterier, der udgør et stærkt stigende helbredsproblem.
Hos os NaturesBlends.dk finder du blandt andet Manuka honning med følgende koncentrationer:
Sammenlignet med almindelig honning ser Manuka honning mørkere og tykkere ud. Dog er udseendet ikke det eneste, der adskiller de to former for honning ad. Som nævnt tidligere er det selve indholdet af MGO der er den største forskel. Ethvert af vores Manuka honning krukker bliver testet for at bekræfte, at de er pakket med naturlig godhed.
Lige fra bikuben bringer vi dig ægte Manuka honning, som selvfølgelig ikke er forarbejdet eller filtreret, og er beriget med naturlige næringsstoffer og højt pollen indhold. Alt dette er med til at forklare, hvorfor Manuka honning også bliver betragtet som en superfood.
Hvad er MGO og UMF?
Manuka honning fra New Zealand bærer en mærkning af enten MGO eller UMF. Begge er kvalificerede certificeringer som garanterer for den ægte varer, og viser i hvor høj grad honningen er antibakteriel. Med andre ord måler de begge to kvaliteten af honningen.
MGO står for Methylglyoxal (MGO). Det er det naturlige aktive antibakterielle stof, der gør newzealandsk Manuka honning helt speciel. Jo større koncentration af MGO er i honningen, desto mere antibakteriel er honningen.
UMF er kort for Unik Manuka Faktor (Unique Manuka Factor). Det er en verdensomspændende standard, som bliver brugt med stikprøvekontroller for at sikre, at produkter som bærer UMF mærket, rent faktisk er ægte Manuka honning. Jo højere UMF, jo større er de antibakterielle effekter.
Fælles for både MGO og UMF er at de er de eneste certificeringer der garanterer at den honning du køber, faktisk er ægte newzealandsk Manuka honning. Selvom MGO og UMF er to forskellige certificeringer kan de stadig løst omregnes:
Vores Manuka honning bærer MGO certificeringen. Det vil sige, at ethvert af vores Manuka honning glas er garanteret at indeholde henholdsvis mindst [83, 263, 514, 800] mg/kg af det naturlige stof, Methylglyoxal (MGO). Al vores Manuka honning er certificeret af et akkrediteret laboratorium og i overensstemmelse med den newzealandske regerings Manuka standard. Dette trin er essentielt for at kontrollere kvaliteten og sikre, at vi kun giver dig det fineste, som naturen har at byde på.
Er Manuka Honning sundt?
Manuka Honning har flere helbredende fordele end almindelig honning, som du kan nyde direkte fra glasset, smøre på brød m.m., og som promoverer et godt helbred og sundt velvære.
Honning består af ca. 80% sukker og derfor er det egentlig usundt at spise i store mængder – ligesom almindeligt hvidt sukker. Dog indeholder honning færre kalorier end almindeligt sukker. Bruger du honning i stedet for sukker i din madlavning, kan man argumentere for, at honning er sundere end sukker, da det kan give en god sødme men med færre kalorier.
Mennesker med diabetes bør derfor udvise forsigtighed i deres indtag af sukker, herunder også Manuka honning, men det er vel helt naturligt, at man er varsom med indtag af sukker, når man har diabetes. Det er i hvert tilfælde klogt at være.
Hvad bruges Manuka Honning til?
Manuka honning kan bruges på et hav af forskellige måder. Manuka honning har en rig, cremet og glat smag, samt en ren eftersmag med noter af karamel. Du kan bl.a. spise det direkte fra glasset, som den er eller på brød, og generelt i madlavning. Du kan med fordel blande lidt Manuka honning i en kop varm te, da denne type honning ikke mister den antibakterielle virkning ved opvarmning, som den almindelige honning gør.
Hvor meget Manuka Honning om dagen?
Det anbefales at spise 1-3 spiseskefulde Manuka honning om dagen. Du kan nyde godt af honningens egenskaber, hvis du eksempelvis skal bekæmpe en form for virus, eller bakterier skal holdes på afstand. Hertil vil vi anbefale vores Manuka honning med enten 83+ eller 263+ MGO. Kom blot en smule Manuka honning i teen, og så skal du nok i en fart være på toppen igen. Gør dig dine egne erfaringer med honningen – måske det også virker for dig?
Ud over at du kan bruge Manuka honning imod forkølelse og andre sygdomme, kan det også benyttes til for eksempel sår. Her vil vi anbefale vores Manuka honning med en højere MGO-koncentration - enten 514+ eller 800+ MGO. Manuka honning kan hjælpe dig til en hurtigere sårheling, da det ved påsmøring kan skabe en beskyttende hinde omkring såret i mindst 20 minutter eller så længe kroppen tolererer det. Det er netop en af grundene til, at man gør brug af honningen på diverse hospitaler – også i Danmark.
Manuka honning opbevares i tætlukket emballage, tørt ved stuetemperatur og beskyttet mod sol. Kan også opbevares i køleskab, dog bliver honningen mere fast i konsistensen.
Køb din Manuka honning hos Natures Blends DK
Vi har et bredt udvalg af Manuka honninger. Vælg din favorit og bestil online – så sender vi, så du har pakken inden for 2-5 hverdage. Prøv vores Manuka honning og oplev forskellen på smag og kvalitet, frem for almindelige honningprodukter. Har du spørgsmål til produkter eller din ordre er du velkommen til at kontakte vores kundeservice.